• Τα πρώτα βήματα στην Αίγυπτο
  1910
  Το 1910 ο Λουκάς Χριστοφίδης, αδελφός της γιαγιάς του Γιάννη Χατζηιωάννου εμπορεύεται ακατέργαστα δέρματα στην ενδοχώρα της Αιγύπτου. Λίγα χρόνια μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ιδρύεται το βυρσοδεψείο της οικογένειας, το οποίο ειδικεύεται στο σολόδερμα, και προμήθευε με δέρματα και τον Αγγλικό στρατό της Αιγύπτου μεταξύ άλλων.
 • H ίδρυση της εταιρείας στην ελλάδα
  1976
  Μετά την έξοδο των Ελλήνων απο την Αίγυπτο ο Γιάννης Χατζηιωάννου αν και δεν σπούδασε χημικός βυρσοδέψης όπως ο μεγάλος του αδελφός Σταύρος, αλλά οικονομικά και νομικά, ίδρυσε την σημερινή εταιρεία το 1976 στην Αθήνα. Αρχικά ξεκίνησε ως εταιρεία εξαγωγών Ελληνικών υποδημάτων, αλλά συχρόνως εισήγαγε δέρματα υψηλής ποιότητας για πελάτες που μπορούσαν να πληρώσουν 35-40% δασμούς επί της αξίας των δερμάτων. Αυτοί οι πελάτες ήταν πολύ λίγοι (Μουριάδης, Πετρίδης, Καλογήρου...). Σαν εξαγωγική εταιρεία έφτασε να στέλνει στο εξωτερικό πάνω απο 1 εκατομμύριο ζευγάρια και σε περισσότερες απο 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Αγγλία, και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
 • Εν συνεχεία
  με την πτώση των εξαγωγών και την στροφή της Ελληνικής παραγωγής στην εγχώρια αγορά, η εταιρεία αφιερώθηκε αποκλειστικά στην προμήθεια ποιοτικών υλικών – κυρίως δερμάτων - για την κατασκευή υποδημάτων και άλλων δερμάτινων ειδών.
 • 2016

  Σήμερα...

  η Ι. Χατζηιωάννου Α.Ε. είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και την Κύπρο των σημαντικότερων βυρσοδεψείων της Ιταλίας αλλά και άλλων εργοστασίων εξειδικευμένων στην παραγωγή υλικών για την κατασκευή υποδημάτων, ζωνών αλλά και τσαντών. Πελάτες μας είναι όλα τα μεγαλύτερα ελληνικά εργοστάσια, τα οποία μας εμπιστεύονται για την ποιότητα των υλικών μας και τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρουμε.